3 ting du altid skal have med dig som bygherre

Byggeprojekt
3 ting du altid skal have med dig som bygherre
Henrik Andersen
-
13/12/2023
-

Når du giver dig i kast med et bygge- eller renoveringsprojekt bliver du bygherre på projektet, og dermed en nøgleperson med kontakt til både håndværkere og leverandører.

Gennem hele byggeprocessen vil der derfor være nogle centrale værktøjer, som det er vigtigt, at du altid har med dig. Denne artikel udforsker, hvorfor du altid bør bære kuglepen, notesbog, måleinstrumenter og mobiltelefon. 

Kuglepen og notesbog

En kuglepen og en notesbog er uundværlige værktøjer for enhver bygherre. Du skal bruge dem til at tage noter, skitsere ideer og lave beregninger.

Det er vigtigt at have en pålidelig kuglepen, der ikke løber tør for blæk, og en notesbog med tilstrækkelig plads til at skrive alle dine observationer og eventuelle spørgsmål til entreprenør og leverandører ned.

Ved at have en kuglepen og notesbog med dig kan du nemt organisere dine tanker og holde styr på vigtige oplysninger under hele byggeprocessen, fordi du netop har adgang til dem hvor som helst og når som helst. 

Tommestok eller målebånd

En tommestok eller målebånd er afgørende for at tage præcise målinger på byggepladsen. Du skal bruge dem til at måle længder, bredder og højder af forskellige materialer og strukturer. Det virker måske som noget for håndværkerne, men spørger de om dit input, vil det være godt at kunne tjekke efter for dig selv.

Derudover giver det dig mulighed for at tage højde for indretningsmæssige aspekter allerede i byggefasen. Skal stikkontakten for eksempel flyttes 10 cm længere hen ad væggen, så der er plads til sofaen? Så har du brug for din tommestok. 

Din mobiltelefon

Du har måske nok allerede din mobiltelefon lige ved hånden det meste af tiden, men derfor skal dens vigtighed i et byggeprojekt alligevel ikke underkendes.

Telefonen er nemlig din direkte linje til din entreprenør, håndværkere og leverandører – og deres linje til dig. Sørg for altid at have den med dig, så i hurtigt kan få afklaret eventuelle spørgsmål eller problemstillinger, som skulle vise sig i løbet af processen.

Derudover kan smartphones også have en vigtig funktion i og med, at du har adgang til internettet. Det vil sige hurtig adgang til byggeplaner, tilladelser og andre informationer, som kan blive vigtige undervejs.

Disse tre værktøjer vil sørge for at du som bygherre er forberedt på næsten alt undervejs i byggeprocessen. De giver dig mulighed for at have vigtige informationer lige ved hånden, at måle efter for dig selv og at stille de rigtige spørgsmål, når du har brug for det. 

Copyright 2024 - Pilanto Aps
Svar på 3 spørgsmål om UNICEF og deltag i konkurrencen om et gavekort fra GoGift på 2.500 kr.
Test din viden her!